Kip pistache tajine

Home »  Recepten »  Kip pistache tajine

Recept 3: Kip pistache tajine

Wat heb je nodig? (6 porties)
1,25 kg kipfilet, in grote blokjes gesneden
4 eetlepels olijfolie
2 uien, gesnipperd
3 teentjes knoflook, gehakt
750 ml kippenbouillon
3 kleine ingemaakte citroenen (optioneel)
2 theelepels gemalen komijnpoeder
2 theelepels gemberpoeder
½ theelepel gemalen kaneel
1 theelepel gemalen kurkuma
1 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel zout
zwarte peper naar smaak
100 gr sultanas (of rozijntjes)
150 gr gepelde pistachenoten
50 gr verse korianderblaadjes
300 gr couscous
3 eetlepels verse gehakte munt

Bereidingswijze

Voorbereiding: 1uur › Bereiding: 45min › Klaar in: 1uur 45min

1. Bak de blokjes kip in de olijfolie in een braadpan op middelhoog vuur tot ze lichtbruin zijn. Haal ze uit de pan.

2. Voeg de uien en knoflook toe, voeg nog wat olijfolie toe, indien nodig en bak tot de ui glazig is.

3. Doe de kip terug in de pan. Voeg de kippenbouillon, citroenen (indien gewenst), komijn, gember, kaneel, kurkuma, paprikapoeder, zout en peper toe. Laat 30 minuten sudderen op een laag vuur, roer af en toe.

4. Roer de rozijnen, pistachenoten en koriander erdoor (bewaar wat bladeren ter garnering) en laat gedurende 15 minuten verder sudderen.

5. Ondertussen bereid je de couscous: doe de couscous in een kom, kook 500 ml water en giet over de couscous. Dek af en zet opzij tot er geen water meer over is. Gebruik een vork om te roeren en de korrels los te maken. Bestrooi met een eetlepel olijfolie, gehakte munt, zout en peper. Meng goed.

6. Serveer de tajine en saus over de couscous en garneer met een paar blaadjes koriander.

Comments are closed.

BizStudio by Sketch Themes